1963 Marie-Louise ”Tulla” Lindberg

Född år 1956 och vann trampbilsrallyt 1963.
Hon bodde då i TORSBY och bor fortsatt i TORSBY. Har jobbat som industriarbetare på Oltronics och SAPA i Torsby och som assistent på Torsby Ridklubb. Är idag nu sjukpensionär.

Kommer ihåg från loppet att bilarna hämtades vid fabriken uppe vid nuvarande Yrkesskolan och kördes av de tävlande till Torget.
Starten skedde vid Björnidet, därefter uppför Järnvägsgatan och runt Torget.
Många tog till tårarna i Järnvägsgatan, antagligen för att det var jobbigare än vad man förutsett.

”Tulla” kvalificerade sig för final. Där började det att strula. Tramporna låste sig och hon var cirka 6 meter bakom i starten men sedan gick det undan! ”Tulla” blev trampbilsrallyt första vinnare.

Vinsten bestod av glass och så en trampbil. Vinsten betydde en enorm glädje, hon blev uppmärksammad och intervjuad av tidningen och glassen var uppskattad.

Trampbilen blev väl använd av ”Tulla” och hennes bröder och slutligen av barnbarn som körde bilen tills den var absolut slut och ur funktion. Det var däcken och ratten som tog mest stryk.

”Tulla” är dotter till framlidne körskoleläraren Gösta Lindberg och hade varit en duktig elev i dåtidens trafiklekskola som ordnades av Motorförarnas Helnykterhetsförbund och den lokala polisen.