2001 Johan Bjuremo

Född 1995 och vann 2001. Bor sedan barndomen i Torsby

Studerar på Stjerneskolan i Torsby. Läser natur/samhälle och siktar ev. mot en polisutbildning men än finns dock tid för ev. andra yrkesinriktningar.

På NWTs förstasida 010625 kan man läsa: ” 30 unga kämpade i trampbilstävling och gjorde upp om förstaplatsen i den årliga trampbilstävlingen i Torsby. Som minimala upplagor av Kenny Bräck susade deltagarna fram i sina röda Jonnybilar, inramade av en entusiastisk publik. När ljudet av plågade däck och överbelastade trampor hade lagt sig stod Johan Bjuremo längst upp på pallen. På frågan hur han tyckte att det hela hade gått, svarade han samlat – Bra.”

Från finalfältet kan konstateras att det var ett meriterat sådant. Bland andra Dennis Rådström vars pappa Arne vann rallyt 1975. Oskar Karlsson vars pappa Jörgen vann 1979 och Robin Jönsson vars pappa Uno vann 1980. Johan hade tidigt fått överta morbror Anders trampbil och var väl bekant med trampbilens reglage och finesser.

Som vinnare fick Johan en tjusig rallyoverall och mycket mera. MBNs modellbil som han fick motta ett år efter vinsten då han berättade om hur året på tronen varit, den har han kvar väl bevarad hemma i bokhyllan.

Johan kände sig mycket stolt över att vinna övertygande i detta meriterade finalfält. Likaså var Johans föräldrar och morföräldrar stolta. Mamma Karin säger i NWT -intervjun: ”Det är lite konstigt. Även om det är på skoj, så var det faktiskt lite pirrigt.”

Inför sommarens jubileum förbereder sig Johan för att delta i firandet och att bli knekt i kortleken TRAMPBILSLEKEN kan ev. knäcka någon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *