1999 Zacharias Glavå

Född 1993 och vann 1999 bodde då i Göteborg och gör så fortfarande.
Zacharias studerar musik.

”Jag minns att jag inte riktigt förstod hur trampbilen fungerade förrän finalen. Som jag minns det så var jag jämsides med två motståndare i sista kurvan. Efter kurvan ökade jag farten kraftigt och vann med marginal.”

Vinsten bestod av medalj pokal och modellbil. Vinsten i TRAMPBILSRALLYT var en fin upplevelse som nu är ett av mina mest framstående barndomsminnen av Torsbytrakterna.

I Kent Sjögrens referat i Värmland Folkblad 28 juni 1999 från 100- års firandet av midsommardansen på torget kan man läsa: Om det blir 100 år till för det årliga trampbilsrallyt ska vi emellertid låta vara osagt. Kanske skickar stolta föräldrar runt sina parvlar på små svävare vid det laget.

1999 års tävling avgjordes dock precis som vanligt, och en krabat visade sig efter kval och final vara överlägsen de övriga. Zacharias Glavå heter denne sexårige fartfantom, en liten göteborgare som firar sommaren med föräldrarna i Åshagen söder om Torsby.

VF fick en exklusiv segerintervju med årtusendets sista rallykung:
• Vad var taktiken?
– Bara att trampa.

• Vad var svårast?
– Att starta. Det är jobbigt om man inte kommer igång.

• Så nu får pappa köpa en egen trampbil åt dig?
– Jaa, det var jätteroligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *