Trampbilsrallyt 2018

För 56:e året i följd genomfördes det traditionella Trampbilsrallyt för 6-åringar i samband midsommarfirandet i Torsby. På startlinjen fanns 36 förväntansfulla ”rallyförare”. 10 flickor och 26 pojkar födda 2012.

Vinnaren av trampbilsrallyt 2018 Olle Broberg Linder iförd rallyoverall, tävlingskeps och medalj runt halsen. Foto Privat

6 heat kördes med 6 deltagare i varje heat och segrarna kvalificerade
sig för finalheatet. I finalheatet var 4 av de 6 deltagarna från samma dagisgrupp och de var därmed mycket väl bekanta med varandra och en speciell kamp uppstod
mellan dessa tävlande.

Vann gjorde Olle Broberg Linder från Svenneby i Torsby som mycket förnöjd klev upp högst på prispallen och liksom övriga finalister och erhöll medalj, fri entré för familjen till Fordonsmuseet och en modellbil från huvudsponsorn Fryksdalens Bil.

Som segrare erhöll Olle även T-shirten med texten ”Jag vann Trampbilsrallyt ……” och M Limits tjusiga rallyoverall.

Som vanligt hade en stor publik, gissningsvis 5-600 personer, samlats för att följa Trampbilsrallyt. Gladast och nöjdast var naturligtvis Olle och hans föräldrar och släkt och vänner som samlades runt honom då han klev ner från prispallen.

Innan första start var fjolårets segrare Richard Bodén på podiet, iförd sin vinnaroverall berättade han stolt hur han blivit uppvaktad under året som korad rallykung 2017.

Nästa år får vi höra Olles version om titeln att vara Rallykung 2018.