2010 Julius Ivars

Född 2004 och vann Trampbilsrallyt 2010.

Julius bor i Sollentuna och går i 2:dra klass.

Han ägnar mycket av sin fritid åt olika sporter såsom tennis, ishockey, bandy, fotboll innebandy. Bilsport har det inte blivit mera av även om en motorcross står högst på önskelistan! Framtidsdrömmen är dock att bli
hockeymålvakt som Henke Lundqvist.

Julius är barnbarnsbarn till Karl och Stina Steen som är uppvuxna i Utterbyn utanför Torsby. Släkten har där haft en gård (Ivarsgården som är ursprunget till efternamnet Ivars) som såldes just 2010. Innan gården skulle säljas ville vi fira en sista midsommar i Torsby. Trampbilsrallyt var inte något som Julius kände till sedan tidigare men han tyckte det lät spännande att köra trampbil och i anmälan skulle man ju få en glass efter loppet. Så varför inte. Vid starten i första heatet råkade Julius köra bakåt (!) men sedan var det full rulle framåt. Ingen som kände Julius sedan tidigare hade uppfattat den vinnarskalle han visade på upploppet. Heat efter heat vanns och till slut stod han som slutgiltig vinnare i fin rallyoverall högst upp på prispallen. Innan hemfärden till midsommarbuffén gick familjen förbi statyn med alla vinnarnas namn där även Julius nu skulle skrivas in som en av vinnarna.

En mycket stolt kille sa med eftertryck: det här är den bästa dagen i mitt liv! Även på midsommardagen blev Julius igenkänd av några för familjen okända personer. Julius kände sig som en riktig idrottsstjärna och det var riktigt kul.

Priserna för vinsten var en medalj från SK Bore, minimodellbil från Helmia, fri entré för familjen till Fordonsmuseet. Julius förärades också med T- shirten ”Jag vann trampbilsrallyt” 2010 och Petters Solbergs tävlingsoverall som fortfarande har en framträdande placering på Julius rum. Dessutom en fin Mercedes modellbil från MBN bil som Julius tyvärr inte hade möjlighet att hämta på plats vid 2011-års trampbilsrally.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *