2003 William Eriksson

Född 1997 och vann 2003.

Bor i Trollhättan. Går i skolan åk.9.

Han skall börja på Elithockeygymnasiet i Uppsala fr.o.m. ht.-13. Det mesta handlar om idrott kring Williams intressen. Han är en s.k. ”Vinnarskalle” och lyckas för det mesta. Tillhör de bästa i Västergötlandsdistriktet då det gäller fotboll och ishockey. Tillhör TV-puckupplagan för sin åldergrupp.

Då trampbilsrallyt 2003 avgjordes var det en sak som William bestämde sig för det var att vinna och så skedde. William berättar: ”Jag träffade pappas farbror John Eriksson 5 minuter före start som berättade om Rallyt och vi sprang till starten och gjorde en efteranmälan i sista stund! Innan start presenterades startfältet och speakern som då visste att jag härstammade från Åfallberg i Östmark och uppmärksammade för deltagare och publik att en tuff konkurrent fanns med i startfältet. I finalen fick jag en kanonstart och kunde dryga ut avståndet och vinna med hyfsad marginal.

Frågan till mig vinnaråret var vilket bilmärke som var min favorit (som bor i Trollhättan), svaret var naturligtvis SAAB. Frågan året efter då jag var på plats för att berätta om årets som ”Rallykung” var det samma fråga men svaret blev VOLVO eftersom pappa bytt jobb till Volvo i Göteborg.

Priserna jag fick var en medalj, rallyoverall, keps, 2 st. T-shirts, inträde till bilmuseet och en modellbil året efter.” Vinsten firades hemma hos farmor och farfar i nedre Svenneby där farmor Ingrid dukade upp med kakor och midsommartårta.

Förutom idrott så kollar William på bilar. Bilintresset är stort och dagligen kollar William på nätet och läser om olika bilmärken och modeller. Det gäller att vara påläst den dagen man kan hämta ut sitt körkort och påbörja bilspekulationerna.

Att bli ett spelkort i en Trampbilsleken kommer att bli häftigt likaså att få delta i detta anrika rallyts 50-årsjubileum ser han fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *