Trampbilsrallyt 2014

0Innan det populära rallyt startade skedde en intervju med fjolårets segrare Harry Jansson från Bollebygd. Med klar och tydlig röst gav han besked om hur han upplevt året som mästare och hur han uppvaktats och gratulerats av släkt, vänner och framför allt skolkompisar hemma i Bollebygd. Solen sken och farhågorna för kallt och tråkigt väder var som bortblåsta.

Tyvärr så var det några som enligt speakern drabbades av ”skit i förgasaren” och kom ej till start. Mer naturligt var stundens alvar inför vad som var på gång inför den stora publik som fanns på plats. Diverse förhinder kopplade till motorbranschen anmäldes.

Heat ett vanns av Melvin Syvertsson Upplands Väsby.
Heat två av Lukas Ketola, Torsby,
Heat tre av John Eriksson-Lind Karlstad,
Heat fyra av Minya Sjöberg från Hagfors,
Heat fem av Elsa Hallstensson, Torsby och
Heat sex av Mimmi Wikström, Torsby.

Alltså till final tre flickor och tre pojkar och det gladdes åt den jämna fördelningen av pojkar och flickor och likaså spridningen av orter, Upplands Väsby, Torsby, Karlstad, Hagfors. Kul då stora delar av vårt avlånga land är representerat då vi genomförde det 52 :a Trampbilsrallyt i följd sedan starten 1963.

Endast 3 flickor hade tidigare vunnit trampbilsrallyt. I år fick vi den fjärde kvinnlige vinnaren. Mimmi Wikström från Torsby blev 2014 års vinnare. Följd av John Eriksson-Lind, Karlstad och Elsa Hallstensson, Torsby. Tyvärr så skedde en diskning i finalen på grund av att en tävlande fick starthjälp av en anhörig vilket noga hade påtalats inför varje heat att det var förbjudet. Minst två meter bakom startlinjen skall vara frizon.

Årets trampbilsrally genomfördes med stor entusiasm från såväl tävlande som publik, glädjande var flickornas framfusighet. Tyvärr blev diskkvalifikation av en av finalisterna något som dämpade finalen..

Finalisterna erhöll var en leksaksbil från Helmia, entré för familjen till Torsby Fordonsmuseum och SK Bores minnesmedalj från 2014. Därutöver fick årets vinnare Mimmi Wikström t-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt 2014” och Petters Solbergs tävlingsoverall.

Fordonsmuseet visade upp ett hemmabygge av en trampbil som var populär att bygga under andra världskriget. Fordonsmuseets Roland Einarsson visade upp trampbilen genom att köra den framför publiken på Kyrkogatan.

Fullständiga resultat: Klicka på bilderna för att se dom i ett större format:
Resultat7 Resultat6 Resultat5 Resultat4 Resultat3 Resultat2 Resultat