Trampbilsrallyt 2012

50:e trampbilsrallyt!

vinnare 2012

1:a Erik Danielsson
2:a Jonatan Rådström  
3:a Erik Andersson

Det 50:e trampbilsrallyt i ordningen genomfördes på midsommaraftonen 2012 i centrala Torsby. Inför tusentals personer segrade hemmasonen Erik Danielsson, Torsby.  Det var 34 6-åringar uppklädda i rallyts T-shirts och cepsar som kom till start i detta anrika trampbilsrally som startade 1963 och som fortfarande är en stor attraktion i Torsbys midsommarfirande.

Rallyt tycks ha bra spridning. I årets lopp deltog tävlande från Norge i väster till Åkersberg utanför Stockholm i öster. Merparten är ändå torsbybarn som tävlar.  Det är allt oftare som de tävlande representerar någon förening eller företag så även på det planet har tävlingen utvecklats och blivit en angelägenhet för dessa. Likenäs MK, Rådströms Motorsport, Rinns AIK och Torsby IF hade bl.a. deltagare. Företagen Lindströms Bröd och Notnäs likaså. Det kördes 6 heat där vinnaren i respektive heat kvalificerade sig till finalen.

En klar seger tog Erik Danielsson
som var mycket nöjd över segern
och kanske än 
nöjdare och gladare
tycktes föräldrar, mor- och far-
föräldrar vara.
Alla på plats för att
heja fram sin Erik till segern.

Foto Eva Günther

 

Alla finalister erhöll priser bestående av leksaksbil, fri entré för hela familjen till Fordonsmuseet i Torsby och SK Bores medaljer.  Erik fick traditionsenligt i egenskap av vinnare Petters Solbergs tävlingsoverall och T-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt midsommarafton 2012”

Innan själva starten intervjuades fjolårsvinnaren Gustav Eriksson. Torsby som berättade hur året på ”tronen” varit och att vinnaroverallen från 2011 hade han stolt på sig i interjupodiet. I egenskap av fjolårsvinnare så hade han äran att motta MBNs stora modellbil.

Nästa år planeras ett större jubileum för trampbilsrallyt då förhoppningsvis alla vinnare från 1963 och framåt bör vara på plats och presenteras. Och då släpps också trampbilsleken en kortlek med vinnarna från ett av de äldsta rallyna i världen


Resultat Trampbilsrally 2012

Finalheat

Nr        Namn                                 Ort                          Plac.
1          Erik Andersson                 Ganterud                        3
2          Alfred Olsson                    Torsby                            4
3          Cian  Ram                         Torsby                            6
4          Alicia Kjellberg                   Klubb Lasses                 5
5          Jonatan Rådström            Bredvikens MK                2
6          Erik Danielsson                 Torsby                            1