Trampbilsrallyt 2016

Foto: Eric Karlstam

Klar segrare i det traditionella trampbilsrallyt på Midsommarafton i Torsby blev Marcus Karlstam från Sysslebäck. Han vann klart sitt heat och likaså finalen.

I årets startfält fanns tävlande från Hamburg, Åsnes i Norge, Stockholm, Karlskoga, Karlstad, Ekshärad, Sunne med flera orter.

Marcus som i höst börjar ”nollan” på Kvistbergsskolan var stormförtjust i resultatet och de fina priser som han fick.

Direkt efter rallyt bar det av till kusinen Arvid i Oleby och där kom segraroverallen på och där blev det tillfälle för nära och kära att gratulera, fotografera och fråga hur känns det…?

Hemma i Sysslebäck har han en trampbil som servas noggrant. En bil som pappa Eric lekte med som barn.

Det är fler än Marcus i familjen som så småningom siktar mot kommande trampbilsrally. Andra intressen Marcus har är att vintertid åka skidor och även skytte intresserar. Marcus har planer att som pappa Eric att bli traktorförare eller kanske mamma Erikas idrottslärarroll det får framtiden visa. Marcus ser fram emot att midsommarafton 2017 återkomma till firandet i Torsby och då berätta om ”året på tronen”.

Finalheatet slutade sålunda:
1:a Marcus Karlstam, Sysslebäck, 2:a Albin Holmberg, 3:a Mollie Wikström, 4:a Marius Walfridsson, 5:a Oliver Hedström och 6:a Julia Abelsson. Alla Torsby.

Samtliga deltagare fick T-shirt, keps, leksaksbil, Ahlgrens bilpåse och glassbiljett. Finalisterna fick dessutom medalj, entré till fordonsmuseet och en leksaksbil. Segraren fick dessutom vinnar-T-shirten och tävlingsoverall. Trampbilsrallyt 2016 inleddes med en intervju med fjolårsvinnaren Sigge Jansson, Bollebygd iklädd fjolårets vinnaroverall och mottog MBNs vinnarbil. Han berättade om året som rallymästare och hur kamrater och anhöriga upplevt hans berättelse från den stora dagen i Torsby centrum.

Fordonsmuseets ordförande Josef Kjellgren visade upp en TRIKE – en trehjulig motorcykel han byggt hemma i garaget under året. En uppskattad presentation för den vanligt stora publiken som möter upp till Trampbilsrallyt.