Trampbilsrallyt 2017

25 tappra 6-åringar gjorde upp om segern i 2017 års Trampbilsrally i Torsby. Det var det 55:e rallyt i följd sedan starten 1963 då 6-åriga Tulla Lindberg vann.

Foto Åsa Bodén

Årets segrare heter Rickard Bodén. En säker segrare som långt före midsommar hade ambitionen att vinna. Han har tillgång till en egen trampbil och tränat för denna seger. Tvåan i finalen Axel Arvidsson hade samma tanke som Rickard men fick se sig besegrad med bara någon meter. Enda tjejen i finalen var Stella Nygren Brekke kämpade till sig en tredjeplats. Samtliga tre på pallen kom från Oleby.

Finalens Torsbyinslag var Olle Johansson fyra och på femte plats kom Theodor Hellström. Trots regnet nåddes publiken av en solskenshistoria: det finns krafter, entusiaster som i början av juli skall träffas för att närmare se på möjligheterna att återuppta tillverkningen av Jonnybilen den populära trampbilen som producerades i Torsby men som Samhall la ned i början av -80-talet. Denna nyhet liksom alla tappert kämpande 6-åringar applåderades högt och ljudligt av den ganska stora publiken trots det tilltagande regnet.