1967 Ingemar Fornell (Larsson)

Född år 1961 och vann trampbilsrallyt 1967.

Han bodde då i Torsby och hette Larsson i efternamn. Flyttade med familjen så småningom till Karlskoga där han bor idag.

Ingemar jobbar som CNC-operatör.

Från rallyt berättar han att han blev hindrad i banan i försöksheatet, vände för tidigt och blev då diskvalificerad. Arrangörerna var snälla nog och gav honom en ny chans i ett nytt heat och då gick det bättre. Ingemar vann det heatet. I finalen var han aldrig riktigt hotad utan kunde köra över mållinjen som säker vinnare.

Vinsten bestod av en trampbil. Efter vinsten var Ingemar så himla stolt berättar han. Att först få vinna tävlingen men också att få ta hem priset av en ny trampbil var stort. Som sexåring ”växte” han några centimeter berättar han stolt.

Senare i livet provade han på lite rally som han säger. Körde både Volvo 142 och Opel Ascona för Karlskoga Motorklubb dock utan större framgångar. Inspirationen till detta fick han dels från trampbilsrallyt men kanske mest ändå från hans otaliga besök på Motorstadion Gelleråsen i Karlskoga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *