1995 Jonas Kihlgren

Född 1988 och vann 1995.

Är född i Torsby och bor kvar i Torsby i eget hus i Fågelsången. Jobbar som tävlingsmekaniker.

Har inte en aning hur loppet genomfördes. Kommer bara ihåg att jag kom först i mål. Mamma Anita inflikar att det var en fajt om segern ända in på mållinjen. Det var stolta föräldrar som grattade men gladast näst Jonas var broder Erik som gav grannarna information om Jonas framfart på trampbilsrallyt då dessa samlades till traditionell midsommarfest i lekparken.

Vinsten var en liten guldmedalj och ett krocket set. Detta spel finns kvar än idag och har genomlidit ett otal hårda fajter bröderna emellan. Broder Erik hade en trampbil som övergick i Jonas ägo så han var en erfaren förare som stod på startlinjen. Trampbilsrallyvinsten är ett roligt minne att ha med sig när man blir äldre.

Motorljud under baken har Jonas haft allt från han tog bort stödhjulen på cykeln då han övergick till crosscykel. Tävlingsintresset startade med trampbilsrallyt. Jonas har idag licens för att tävla i folkrace och crosscart. Från dessa tävlingar vill Jonas helst berätta om framfarten på Höljesbanan 2004 i samband med Finnskogsfestivalen. Han var bland de bästa poängplockarna och det placerade honom i A-final i denna tävling som är en av de förnämsta i Sverige med mycket meriterade förare som deltagare. Tyvärr blev han påkörd. Fick punktering och tvingades bryta. En tävling som Jonas var mycket laddad inför.

Nya grenen crosscart har Jonas stora förhoppningar på och ambitionen är att vid EM-tävlingarna som går i Östmark sommaren 2014 så skall Jonas låta mamma Anita uppleva bravaden från Midsommar 1993.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *