1985 Daniel Johnson

Född 1979 och vann 1985.

Är född i Forshaga och bor i Forshaga och har en mor från Lekvattnet och en far från Ekshärad.

Jobbar som el- och instrumenttekniker hos Karlstad kommun

Har inget större minne från rallyt. Kommer dock ihåg att jag vann ganska överlägset är Daniels korta svar.

 

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: Vinsten bestod av en trampbil. Var överlycklig för min fina trampbil! Har fortfarande kvar den men i ett betydligt mer använt skick.

Blir påmind av mor och far att under resan upp till Lekvattnet till mormor och morfar efter segern kunde han inte tappa blicken på den i bagagutrymmet placerade nya trampbilen. En resa som gick som en dans. Morföräldrarna Anna och Bengt-Åke Grigholm var mycket imponerad av Daniels framfart och omgående fixade Bengt-Åke lakritspipor istället för segercigarr och Anna ordnade jordgubbstårta till firandet.

Hemma på gatan i Forshaga hade några kompisar Jonnybilar. Så Daniel var väl förberedd inför rallyt. Segern föranledde flera föräldrar på gatan att skaffa Jonnybilar och snart var det ”pojkrace” dagligen på gatan.

Daniels barn Emmie och Oliwer skall absolut påverkas att medverka i kommande rallyn då de kommer upp i 6-årsåldern. De kommer att ha bra förutsättningar eftersom vinnarbilen från 1985 finns kvar liksom Daniels och hans systrars träningsbil den rosafärgade Jonnyblien av äldre datum finns också kvar. Efter sin seger har han stolt minne av syster Martinas vinst 1990. En vinst som han gärna tillskriver hennes möjligheter att få träna med sin vinnarbil. Ser fram mot jubileet 2013 och senare då Emmie och Oliwer skall finnas på startlinjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *