1990 Martina Johnson

Född 1984 och vann 1990.

Uppvuxen i Forshaga och bor nu i Karlstad. Jobbar som förskollärare.

Minns inte själv så mycket, men vad hon har fått sig berättat från mor och far var att hon var överlägsen, lågt fram på upploppet. Vinsten bestod av en gul gummibåt som fortfarande finns kvar.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: Det var häftigt! Hade tränat mycket då jag hade en trampbil hemma. Och så följde jag ju i brorsans fotspår som vann 1985.

Blev besviken då vinsten inte var en trampbil. Ville inte gå upp på vinnarpodiet om inte pappa Mats följde med. Idag tror hon att vinsten en uppblåsbar gummibåt påverkades av pappas fiskintresse.

På samma gata som Martina bodde Bror Danielsson på den tiden en av världens mest framgångsrika rallyförare. Hans dotter och Martina tog över det tidigare ”pojkracet” på gatan – nu var det flickornas tur. Tävlingsmässigt kom Martina att satsa mer på fotboll och innebandy.

Torsby och Lekvattnet är och kommer för all framtid att finnas som mycket positiva minnen hos Martina. Dels för midsomrarna hos mormor och morfar Anna och Bengt-Åke i Lekvattnet och så segern i trampbilsrallyt för Martina och även för broder Daniels seger.

Martina och Daniels äldsta syster Katarina var på gång att bli överlägsen vinnare 1984. Ledde övertygande då hon tappade träskon. Vände, tog upp träskon och passerade mållinjen som 2:a.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *