1989 Timo Karlsson

Född 1982 och vann 1989

Bodde i Önnerud då han vann trampbilsrallyt. Bor idag i Smedserud. Jobbar som svetsare i egna företaget Smedserud Rörsvets.

Timo beskriver sitt lopp i rallytermer: En riktig rallystart med ledning från början till slut, med avslutande försök till ”breskjuv”. Familjen besökte midsommarfirandet i Torsby och att delta i rallyt var inte förutbestämt. Påhittet att delta var lyckat och jag vann.

Vi hade ingen trampbil hemma. Däremot en tramptraktor som var mycket populär och blev väl använd. Även i nyttotjänst – jag monterade såväl dubbdäck som snöplog på traktorn. Grannskapet fick vägen plogad om än på mitt eget sätt. Tanken var god. Motorintresset var stort och pappas timmerbil var intressant och imponerade mycket på mej.

Vinsten var en radiostyrd kranbil som tyvärr inte levde upp till de idéer unge Timo hade. Den var ”allt för klen” för att citera Timo. Den demolerades helt och hållet av en påsksmäll påsken 1990.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: Antagligen, att det väckte ett tävlingsintresse vilket gjorde att jag kom att tävla i motocross i 7-8 år, så det blev en hel del.

Redan som 6-7-åring fick Timo och hans bröder varsin crosscykel och snart var tävlingsverksamheten i gång. Pojkarna tävlade för Kils MK och tävlingsplatser var överallt i Värmland men också utanför Värmland bl.a. i Tibro. Cirka10 tävlingar genomfördes per säsong. Totalt 75-80 tävlingar och däribland några segrar och ett otal 2:aplaceringar.

Förutom motorintresset så har Timo stort musikintresse och spelar gärna gitarr då andan faller på. Ace of Spades är en av favoriterna varför spader ess i kortleken omgående bokades av Timo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *