1977 Niklas Björklund

Född 1971 och vann 1977

Uppväxt på Kollsberg, Torsby, jobbar idag på NOTE som Business Development Manager eller i dagligt tal nykundsförsäljare där han reser land och rike runt. Niklas är deltidsbrandman vid Torsby Räddningstjänst och är bland annat brandbilschaufför.

Niklas deltog i trampbilsrallyt året innan första gången (1976) då han blev tvåa efter Jan Florén och vann en Jonnybil som andrapris. Året då han vann så hade han haft möjlighet att träna med den trampbil han vann året innan.

Niklas kommer ihåg att han var laddad till tusen då han skulle ta revansch och vinna trampbilsrallyt som 6-åring. Vinsten bestod även då av en trampbil med skopa och kärra. Niklas kommer inte ihåg så mycket av själva loppet men mamma Anette berättar att det var spännande så hon knapp vågade titta. Niklas missade trampan och det tog tvärstopp men det löste sig till sist ändå. Niklas blev midsommaren 1977, Torsbys lyckligaste 6-åring.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?
Jag var stolt över vinsten då jag uppnådde mitt mål och jag hade lovat min lillebror Jonas en Jonnybil. Kanske att pappa Inge var osäker på min förmåga. Innan tävlingen var han och köpte Jonas en trampbil. Helt plötslig hade vi 3 trampbilar. Om jag kommer ihåg rätt så bytte vi bort vinnarekipaget till en cykel något senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *