2019 Mickey Bergström

Med rally och tävlingsiver i blodet

Mickey Bergström, från Bada född 2013 blev vinnare av Trampbilsrallyt 2019. Som rubriken säger så har han rally i blodet. Pappa Morgan och hans 5 syskon är framgångsrika inom folkrace. Mamma Linda var i sin ungdom duktig i slägga så tävlingsivern finns på båda håll.

Mickey vaknade på midsommaraftonen väl förberedd för dagens kommande uppgifter. Först var det att springa MiniJoggen vilket gick mycket bra. Därefter var det att avvakta tiden för anmälan till trampbilsrallyt. Då detta var gjort spreds ett lugn vid genomgången av alla prylar som fanns i ryggsäcken som alla tävlande fick. Där fanns rallyts T-shirt, keps, glassbiljett och Ahlgrens bilpåse.

Efter ryggsäcksinventeringen gällde att förbereda sig väl. Mickey hade provat på att köra Jonnybilen så nu steg spänningen. Kompisarna Vincent och Malte skulle också tävla. Mamma och pappa och stor del av släkten var på plats och nu steg spänningen än mer.

På scenen blev fjolårssegraren Olle Broberg Linder intervjuad i sin vinnaroverall och fick ta emot Fryksdalens bils hederspris, en större modell av deras bilsortiment.  En sådan overall och bil vill även jag ha sa Mickey med vinnarsug i blicken.

Tävlingen kom igång. Första heatet, andra heatet och där segrade kompisen Malte Lodin. Hoppas att även jag vinner annars blir det ingen final. Först i sjätte heatet blev det Mickeys tur och han vann.

Stort jubel bland föräldrar. släkt och vänner. Nu var Mickey och kompisen Malte i final. En dryg väntan – en gammal Amazon skulle presenteras och visas upp för publiken. Malte och Mickey var nu på helspänn. Finalen genomfördes i ett otroligt väsen från den stora publiken som högljutt hejade fram finalheatet och i täten och först över mållinjen var Mickey och kompisen Malte kom på tredje plats. Bägge på prispallen tillsammans med Lysviksgrabben Kevin Karlsson som blev tvåa.

Stort ”Badajubel” och en mycket nöjd och stolt Mickey klev upp på prispallen och tog emot t-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt 2019” och övriga fina priser. Såg med spänning fram till att ta dela av Vinnartavlan och referatet i Tingshusparken.

Till hösten skall Mickey börja på Holmesskolan och efter alla skolår så hoppas han på att han då är utbildad polis eller brandman, det är i alla fall de planer han nu har.

Nästa år gäller det att kraftfullt heja på systern Minna som då skall försöka efterapa Mickeys bravur. Lillbrorsan Milton får snällt vänta till år 2025, först då står hans åldersgrupp på tur att ta sig an Trampbilsrallyt i Torsby.