Trampbilsrallyt 2011

Under midsommaraftonens firande i Torsby med bland annat barndans och minijogg så förekommer sedan 49 år tillbaka ett trampbilsrally för 6-åringar.För första gången på 2000-talet så maximerades rallyt. Det vill säga att de 36 barn födda 2005 som först anmälde sig fick göra upp om vem som skulle få Petter Solbergs overallen och T-shirten med texten ”Jag vann trampbilsrallyt på Midsommarafton 2011”.

Det kördes 6 heat med 6 tävlande i varje heat. Vinnaren gick till final.

Heat 1 vann Linnea Widell från Lerum och man började undra skall vinsten även i år gå till någon ”Utböling.”

Heat 2 tog Liam Nilsson från Torsby.

Heat 3 tog Olle Halstensson även han från Torsby.

Heat 4 vanns av Forshagaflickan Amanda Johansson. Och då blev man än en gång påmind om ”bortaseger”. Amanda har två tidigare forshagatitlar att försvara eftersom  segraren 1985 var Daniel Jonsson och 1990 vann hans syster Martina Jonsson.

Skulle Amanda ta tredje segern till Forshaga?

Heat 5 vanns av en av favoriterna Victor West, Torsby. Även han hade lite att försvara. Skulle han gå lika långt som kusinerna Oskar Spets som vann 2005 och Oskars syster Stina som vann 2008?

Sista kvalheatet nr 6 vann Gustav Eriksson, Torsby. Alltså till final 4 pojkar från Torsby och en tjej från Lerum och en tjej från Forshaga.

Hur skulle detta sluta?

Inför en entusiastisk publik bestående av såväl kompisar från dagis som mamma och pappa, mor och farföräldrar och även före detta vinnare av rallyt som skymtades bland publiken skulle det hela avgöras. Gustav Eriksson i färd med att vinna i 6:e heatet. Han vann sedan finalen i 2011 års Trampbilsfinal

Text: Håkan Halstensson. Foto: Thomas Eriksson


VF 27 juni 2011

Torsby dansade och körde 49:e trampbils-VM

Text och foto: Eric Bengtsson

Tre små grodor. 36 små trampare. Tradition och muskelracing är samma sak på midsommarafton i Torsby. 100 år eller äldre är midsommarfirandet på orten.

I 20 år har den lokala Rotaryklubben arrangerat och även i år kläddes stången i herrgårdsparken och bars till gamla torget där folkmusikgruppen Ler&långhalm spelade.

– Det här är en viktig tradition som jag tycker vi måste försöka behålla här i Torsby, säger Tina Bengtsson som ledde dansen tillsammans med Anneli Stolpe.

Sen går första heatet i 49:e trampbilsrallyt som Gustav Eriksson, 6, från Torsby vinner.

– Klart att jag är stolt över honom. Han har inte tjuvtränat, bara spelat fotboll, säger pappa Per Eriksson.

Torsby3-eb


NWT 26 juni 2011

Loppet populärare än någonsin

Text och foto: Pernilla Karlsson Pilquinao

682331Motorer än bra, men trampor funkar också. Det var i strålande solsken som trampbilsrallyt kördes i Torsby på midsommarafton. Loppet var fulltecknat i förväg och 36 deltagare, alla sex år gamla, gjorde sitt bästa. Det var det 49:e rallyt i ordningen och loppet bestod av sex heat. Priserna som delades ut till var allt från SK Bore-medaljer till Peter Solbergs träningsoverall. Men framför allt fick alla förare och deras åskådare en trevlig stund tillsammans.