2017 Rickard Bodén

Foto Åsa Bodén

Född 2011 och vann 2017
Rickard har nyss lämnat förskolan i Oleby för att till hösten börja nollan. Han har flitigt övat inför årets rally i de 3 Jonnybilar av olika modeller som finns hemma. Rickard hade en inre bild att han skulle vinna då familjen drog in till Torsby för årets rally.

Förutom segern i Trampbilsrallyt var det en triumf att slå brorsan Kevin som två år tidigare blivit tvåa i rallyt. Systrarna Johanna 4 år och Lovisa 3 år lovar att träna och komma väl förberedda då det blir deras tur att ställa upp i Trampbilsrallyt.

I finalen mötte Rickard två kompisar från Oleby förskola och alla tre tog pallplatserna. Rickard etta, Axel Arvidsson tvåa och Stella Nygren Brekke trea. Segerfirandet bestod av fredagsmys medan Midsommardagens måltider gick i segers tecken med jordgubbstårta som själva höjdpunkten.

Framtidsplaner för Rickard är att visst bli rallyförare kombinerat med brandmannayrket.
Mamman Åsa Bodén har själv tävlat i folkrace för Finnskoga MK. Pappa John är en mästare på att skruva så förutsättningarna för att få bra service i tävlandet finns. Bilintresset i familjen är en central del. På gården finns diverse bilar och stoltast är mamma över sin Pontiac av 1967 års modell medan pappa John stoltserar med en Cheva av 1955 års modell och en Dodge 1967. Barnen kör familjens tre Jonnybilar men om Rickard skall välja bil för framtiden ja då är det en folkvagn som faller honom bäst i smaken.