1971 Pär Henriksson

Pär längst fram i bild.

Född 1967 och vann 1971Bodde i Torsby vid rallyts genomförande och gör så än i dag. Jobbar som Tekniker på Torverk i Torsby

Pär kommer inte ihåg så mycket men hans bror Thomas som för övrigt blev tvåa i finalen påstår att Pär prejade honom i sista kurvan vid Pressbyrån så att han kunde åka förbi Tomas i mål. Tomas blir fortfarande lite småsur varje midsommar när det kommer på tal.

Lite roligt är ju också att det inte blev fullt med 6-åringar i tävlingen så Pär fick vara med för att fylla ut heaten, endast 4 år och han vann! Publik och även tidningsreportern som skrev referat från rallyt trodde att Pär och Tomas var tvillingar! Vinsten var en trampbil till såväl Pär som Thomas fick varsin trampbil.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: Just då kanske inte så mycket, desto roligare nuförtiden, särskilt när jag och Thomas diskuterar saken.

För övrigt kan nämnas att en av bilarna som står utställd på Torsby Fordonsmuseum är en av ”våra” bilar som vi vann antingen min eller Thomas. Detta beror på att vår far förvarade alla bilar till trampbilsrallyt på vinden i vårt föräldrahem. När ”tävlingsbilarna” hämtades så åkte denna bil också med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *