1974 Per-Anders Bengtsson

Född 1968 och vann rallyt 1974.

Uppväxt på Landstormsvägen i Torsby närmast granne med trampbilskonstruktören Bror Bäckström.

Det var en självklarhet att Per-Anders och brodern Lars-Göran, tremänning i grannstugan Lennart Davidsson och Brors son Jan skulle ha varsin trampbil. Den var det självklara fortskaffningsmedlet då grabbarna möttes ute på gatan. De behärskade trampandet finesser till fullo.

Idag bor Per-Anders i Rådom i sin mors föräldrahem. 2006 var han åter starkt engagerad i trampbilsrallyt då sonen Felix deltog med den äran. Felix gick till final och blev tvåa besegrad av bästa kompisen David Höglund.

Åter till Per-Anders, som inte kommer ihåg så mycket från rallyt. Mamma Maja berättar dock att hon verkligen blev varse om P-As framfart. Hon jobbade på lasarettet men blev uppringd av både maken Leif och svärföräldrarna som entusiastiskt hörde av sig och lyriskt berättade om vad som hänt på Torget. Vinsten var trampbil, skopa och kärra, något som han redan hade.

Tävlingsivern var hittad och den tog Per-Anders med sig upp i ungdomsåren. Tävlandet blev nu i skidor och skidskytte. Med ledare som Göran Barremyr och Göran Larsson i SK Bore blev han snabbt Värmlandselit och näst intill svensk elit i skidor som kryddades med en 26: plats i Vasaloppet 1989. Han hann också med en framgångsrik sejour inom skidskytte. Han gick skidskyttegymnasiet i Torsby och toppade karriären med landslagsuppdrag. Idag jobbar Per-Anders som elektriker på Moelven i Torsby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *