1976 Jan Florén

Född 1970 och vann rallyt 1976

Jan har blivit Torsby trogen. Har nu bytt ut trampbilen mot lastbil. Jan är heltidsanställd lastbilschaufför kör flisbil för Rogers Åkeri.

Kommer ihåg från loppet att han tog av sig skorna för att verkligen känna bra kontakt med pedalerna. Detta hade han tränat på i sin egen trampbil som blev väl nyttjad inför den stora dagen då trampbils-rallyt skulle avgöras. Visst gav det resultat. Jan blev 1976 års trampbilsrallyvinnare.

Vinsten bestod av en bil med skopa och kärra (ett helt ekipage). Även året efter deltog Jan i trampbilsrallyt. Blev då tvåa och fick ännu en trampbil i vinst. Helt plötsligt så hade Jan tre trampbilar. Den tredje förärade han sin kusin.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?
Jag tyckte väldigt mycket om vinsten av hela Jonnybilsekipaget. Att få kliva upp på pallen som segrare var STORT och att se föräldrarna stormysa bland publiken. Jag körde vinstbilen varenda dag så länge det var barmark.

Mamma Barbro berättar att Jan kunde sitta ute i timmar och köra framåt, backa med kärran, göra fickparkeringar m.m. Undrar om inte han då lade grunden för sitt framtida jobb till den landsvägriddare i stor lastbil som han stolt är och far fram med flisbilen i Värmland och Dalarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *