1978 Tomas Gertling

Tomas GertlingFödd 1972 och vann 1978

Uppväxt i Oleby och bor numera i Sörmark. Jobbar som egen företagare inom skogsbranschen i Tomas Gertling i Torsby AB. Vinsten då liksom tidigare år en Jonnybil ink.skopa och släp. Även som 5-åring deltog Tomas i rallyt och var på så vis taktisk förberedd till gagn i en mycket jämn final där vinsten stod mellan Tomas och kompisen Hans Johnsson. Denna fajt har förföljt ”herrarna” upp genom åren. Åtskilliga är de kalas och möten där finalens slutspurt förts på tal.
Att det var jämnt mellan Hans och Tomas berättar pappa Åke Gertling. Han tvivlade på att segern skulle gå till Oleby. En ”käri” pappa var snabbt framme och gratulerade till segern och lovade omgående glasstårta till firandet.

Tomas hade fått smaken på åkandet
Han utbildade sig till lastbilsmekaniker på Stjerneskolan i Torsby och började jobba hos Helmia Lastbilar i Sunne efter studenten. Där blev han blev kvar i 4 år för att sedan övergå till att jobba som timmerbilschaufför i pappas lastbilsåkeri. Några år senare bytte han inriktning och började istället köra skotare och startade 2008 eget företag med samma inriktning. Idag är firman ett aktiebolag, Tomas Gertling i Torsby AB med uppdrag för Stora Enso.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *