1983 Svante Söderlund

Född 1977 och vann 1983.

Uppväxt i Väls, strax utanför Torsby,

Inför tävlingen lånade jag en trampbil av en kompis som jag faktiskt tränade på en hel del, vilket nog gjorde att jag fick en bra start i finalen och ledde klart redan vid vändningen utanför gamla Posthuset. Jag minns att jag körde på en stackars funktionärs smalben i samband med målgången och att jag därefter blev hissad på scenen. Förutom äran fick jag ju en fin trampbil med mig hem.

Under de följande åren hemma i Torsby lades mycket tid ner på friidrott och framförallt släggkastning, vilket tack vare tränaren John Eriksson så småningom resulterade i SM-medaljer, Finnkamper och andra landskamper. Efter ett års träning och studier i New York hamnade jag i Umeå, där jag började studera till idrottslärare, samtidigt som min egen idrottskarriär efter ett tag lades ned.

Idag är jag boendes i Vännäs strax utanför Umeå tillsammans med fru och två barn och jobbar som lärare i idrott och engelska på en högstadieskola i ”världsmästarbyn” Röbäck, strax utanför Umeå. Midsommar firas dock fortfarande för det allra mesta hemma i Torsby och förhoppningsvis kommer mina två grabbar att delta i trampbilsrallyt framöver, då trampbilen numera står redo för att användas hemma i ladugården i Vännäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *