1986 Andreas Önnberg

Född 1979 och vann 1986.

Född och uppvuxen i Torsby och jobbar som innesäljare på Böttcher Nordic i Sunne.

Andreas kommer inte riktigt ihåg loppet men det var ett fasligt trampande och enligt mor Gunilla hade Andreas “tramp i bena” från tidig ålder och som accelererade då han som 5-åring fick en trampbil. Andreas deltog i rallyt även året före och kom då till final utan större framgång. Han vann övertygande. Firandet skedde hemma på Tallstigen med fortsatt trambilskörande med kompisarna.

Vinsten bestod av: Sony fristyle – WalkMan som kom att få stor betydelse för Andreas fortsatt intresse. Med åren blev han allt mer musikintresserad. Idag tillhör han en musikgrupp i Sunne vid namn Visible Minds som spelar pop och rock mestadels eget materiel.

Bodde två år i Irland och spelade där i en musikgrupp resulterade i att Andreas medverkat i utgivningen av en Singel och ytterligare materiel är på gång. Inför det kommande jubileet ser såväl Andreas som mamma Gunilla fram emot. Bägge är mycket glada över det engagemang som under alla år funnits kring trampbilsrallyt och hoppas att så förblir.

Andreas trampbil finns kvar. Så 2016 kommer kanske Andreas döttrar tvillingarna Astrid och Stina att finnas på startlinjen väl förberedda och tränade att köra trampbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *