1988 Erik Larsson

Erik syns längst till vänster på bilden.

Född 1982 och vann 1988

Bodde då rallyt genomfördes i Torsby och har nu flyttat till Oleby. Utbildad snickare men för tillfället ”skruvare” i växellådor till lastbilar och båtar på mitt jobb i Norge.

Kort beskrivning om hur loppet genomfördes, ev. episoder m.m: Nervös och taggad. Vi startade vid Björnidet och rundade refugen och körde tillbaka. Jämn start, där jag kom först ut ur kurvan och vann. Vinsten bestod av: Man fick fritt välja från ett digert prisbord. Jag valde ett donky kong spel. Stolt tog jag emot priset på scenen.

Strax nedanför stod lika stolt storasyrran Malin och applåderade. Mamma och pappa var också upprymda över min framgång. Jag hade en trampbil som jag själv var med på FABE-fabriken och köpte. Den blev väl använd och testad. Redan på den tiden mekade jag. Trampbilens bultar, muttrar och leder blev smorda och genomgångna och enligt min egen uppfattning så gick bilen mycket fortare. Den utrustades också med bilbarnstol för att få ett bättre komfort och ryggstöd. Uppfinningsrikedom var ibland obegränsad.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: revansch från året -87 då jag blev 2:a eller 3:a kommer inte ihåg.

Rallysporten har följt mej genom åren. Jag har kört folkrace och rally för MK Ratten och främsta framgången i rally var ändå som kartläsare för Andreas Rådström.

2010 var min son Elias tur att testa trampbilsrallyt. Kanske han hade haft pappas resultat att efterapa. Det blev inte final men Petter Solbergs ceps och T-shirt satt bra i alla fall. Ser fram mot att få vara med i en kortlek och så att på midsommar 2013 få träffa alla vinnare. Det ska bli stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *