1993-1994 Jimmy Olsson

Född 1988 och vann 1993 och 1994. Bodde då i Torsby och idag bor Jimmy i Lysvik. Arbetat sedan 3 år som grävmaskinist i Norge. Tyvärr är han arbetslös för tillfället.

1993-års rally var ett spontant infall från mor och mormor som ville att ”pôjken” skulle delta. De var inte informerade om att det var endast 6-åringar som tävlade. Jimmy visste inte hur trampbilen fungerade men han var lättlärd då det gäller fordon och detta gäller än idag. Bara han fick koordinerat trampor och fötter så gick det av som ”attan” och han vann. Segern tog musten ur ”pôjken”, mormor fick bära honom till prisutdelningen där han vann en gummibåt.

1994 vann han också. Lika ovan som första året eftersom han inte kört sedan förra midsommaren. Nu vann han överlägset och stolt valde en ratt med diverse mätare och hjul som pris. För mej en ”minibil” som Jimmy uttryckte det.

Tävlandet med bilar har följt Jimmy upp i åren. Folkrace och Rally och så skruvandet och mekandet med dessa bilar är en stor hobby. Skruvandet är inte bara i egna bilar. Kompisar och syskon får ofta hjälp av Jimmy för att få ordning på grejerna.

Han har aldrig stått högst upp på pallen sedan trampbilsrallyt men åtskilliga gånger besökt 2:a och 3:e platserna på prispallen i Folkrace och rallytävlingar.

Han har senare besökt rallyt några gånger och ser fram mot jubileet då han har för avsikt att komma i sin Cadillac Fleetwood årsmodell 1955, grönmetallic. En udda modell som denne dubble trampbilsrallyvinnare äger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *