2000 Marcus Carlsson

Född 1994 och vann 2000 bor Rinn.

Studerar på Södra Viken i Sunne till lastbilschaufför.

Marcus vann med god marginal. Avgjorde rallyt tidigt. Brodern Johan hade vunnit tidigare så Marcus var taggad till tusen för att nå samma framgång. Och lyckades. Minnena från tävlingsdagen är minimala men han kommer ihåg att det regnade.

Vinsten bestod av två t-shirts , en röd racingoverall och en keps. Året efter fick jag en silvergrå ”lyxmercedes” från MBN bil, den i samband med att Marcus berättade för publiken hur året på tronen varit. Mercan finns kvar i bokhyllan. Overallen har han vuxit ur men det var en ”höjdarvinst.”

Pappa Sören beskriver att vinsten betydde mycket för Marcus. ”En glad liten dräng, som upprepade brorsan Johans bravad från1996, och som avkrävde tårtkalas.” Vilket blev uppfyllt tillsammans med en stolt familj.. Kanske att intresset för bilkörandet tändes i och med rallyt. Folkrace i Östmarks MFF blev naturligt för Marcus eftersom broder Johan och pappa Sören redan tävlade där och gav Marcus god hjälp på traven.

Numera händer det att såväl brorsan som pappa får se sig slagna av Marcus. Höjdpunkten hittills i hans karriär är då han 2011 fick stå högst upp på prispallen vid Finnskogsfestivalen i Höljes inför storpublik.

Detta kanske kan återuppstå eftersom han nu fått rallycrosslicens och köpt in en Volvo 240 för detta och kommer att tävla i den grenen. En tävlingsform som drar tusentals åskådare till Höljesbanan. Kanske, kanske muttrar Marcus tystlåtet.

Vi hoppas och önskar Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *