2012 Erik Danielsson

Född 2006 och vann 2012

Erik bor i Torsby och skall hösten 2013 börja i ettan på Holmesskolan.

Har man ännu inte börjat skolan så man kan heller inte kräva vetskap om framtida yrken enligt Erik.

Erik en realist, något blir det väl svarar Erik lugnt. En kompis hade en osmord trampbil som Erik fick träna med inför rallyt. Dagen innan rallyt träffade han hos frisören Håkan Lindh som då höll i barndansen på torget. Erik fick frågan vad han skulle göra på midsommarafton och Erik svarade; ”först skall jag springa minijoggen, sedan skall jag dansa runt midsommarstången och därefter skall jag vinna trampbilsrallyt”. Under barndansen såg Håkan hur Erik dansade runt midsommarstången varvid han berättade om Eriks planer vad det gäller rallyt.

Han uppmanade alla 6-åringar att ta fajten med Erik.

I kvalheatet överraskades Erik över hur lätt rallyts trampbilar gick. Han som var van den tröga hemma från gatan. Han vann kvalheatet och nu väntade finalen. Där fick han möta fyra av sina kompisar från årskurs 0 som han nu går. Erik vann och klasskompisarna placerade sig 2:a, 3;a och 6;a. Vinsten rallyoverallen, t-shirt, keps finns på hedersplats i Eriks rum medan leksaksbilen som han vann i nuläget är i stort reparationsbehov.

Vad som var speciellt roligt med vinsten var att på plats fanns pappa som coach, en nervös mamma och så mor- och farföräldrar bland publiken. Vinnaroverallen fick Erik ständigt ikläda sig så fort det kom besök hem till Lustavägen.

Tyvärr så blev det inget lyx vid hemkomsten från rallyt för att använda Eriks ord.

Jubileet ser Erik fram emot och att få vara med i en kortlek skall bli roligt. Redan på nationaldagen 2013 kommer Erik att framträda inför publik då trampbilsrallyt vinnartavla kommer att avtäckas i Tingshusparken. Erik kommer också att intervjuas om året på tronen i samband med 2013 års trampbilsrally.

Brorsan Hannes är övertygad att 2016 skall han upprepa Eriks bravad och ta hem titeln till Lustavägen.

Har han Eriks ambition så är det möjligt. Kanske, kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *