Profil – Rolf Jansson

Informell marknadsförare av Jonnybilen

Född 1940 i Likenäs.

Folkskolan gick Rolf hemma i Likenäs. Därefter följde Övre Fryksdalens Yrkesskola i Torsby och utbildning till kontorist. Så småningom blev det jobb på Länsarbetsnämnden för att därefter ta ett vikariat på Ulenius Maskinfirma i Karlstad.

Efter vikariat var längtan hem till Likenäs stor. Rolf sökte olika jobb men det var svårt att hitta något i närområdet. 1964 sökte Fryksände Arbetscentral en kontorist och jobbet blev Rolfs. Där blev han kvar i 34 år. Arbetsuppgifterna första tiden var lönehantering som så småningom utökades till fakturering, kontering, kontakter med kunder och informellt marknadsföring. På den tiden var det räknesnurra, skrivmaskin, papper, penna och radergummi som var den utrustning som var att tillgå.

Med åren utvecklades verksamheten på FABE som blev namnet på den skyddade verkstaden i Torsby. Jonnybilen var den stora produkten och den såldes till kunder över hela Sverige, Norden och Tyskland.

Rolf slutade på Samhall ERRESS som FABE-fabriken bytt namn till i samband med att verksamheten i Torsby lades ner för att flyttas till Sunne.

Det är beklagligt att Jonnybilen slutade tillverkas men trenden var sådan på den tiden. Man skulle ha kedjedrivna trampbilar och därmed var Jonnybilens saga all. Trampbilsrallyt har Rolf troget följt från året då han började som kontorist för dåvarande Fryksände Arbetscentral. Trampbilsrallyt anser Rolf är ett minne för livet speciellt för alla som vunnit och dennes familj. Ja hela midsommarfirandet i Torsby anser han vara en folkfest.

Att nu få vara ett kort i Trampbilsleken tackar han lite förläget för, men nog har Rolf dragit sitt strå till Jonnybilens populäritet i egenskap av kontorist och telefonrösten som marknadsfört Jonnybilen till kunder från när och fjärran. Rolf stora fritidsintresse är sport såväl live som TV-sänd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *