1972 Per Glavå

Född 1966 och vann 1972.

Bodde då i Göteborg och var i Torsby för att fira midsommar och besöka släkt och vänner. Bor idag i Stockholm och jobbar med affärsutveckling

Per ledde rallyt från start till mål och blev utmanad på upploppet av en något yrhårig kille som han tror hette Tony, men höll undan för honom hela vägen in i mål. Har inget minne av vinsten. Fick innan rallyt en trampbil med skopa och släp av Sixten & Elsa. (Sixten Igelström var chef på FABE-fabriken som tillverkade trampbilarna.) så Per tror inte vinsten var en trampbil.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?
Per svarar att en seger är alltid stor, inte minst som sexåring inför en omfattande publik som jublar och hejar. Vinsten ledde dock till en något kort karriär inom bilsport, en super kort sejour i en folkracebil på motorbanan i Östmark.

Per bor i Stockholm men firar midsommar i Torsby med släkt och vänner varje år, och de håller till på hans mammas föräldrarhem Åshagen som nu ägs av broder Mats (som är pappa till Zackarias som vann 1999). Han tar med döttrarna, med båten på släp och bor en vecka i en strandvilla på Bredviken.

Apropå bilden. – Män fascineras ju av maskiner, och vid 40 års ålder fick Per för första gången gräva med en ”riktig” grävmaskin. Han lånade grannens grävare när han skulle bygga en bouleplan i Utterbyn. En fantastisk upplevelse, men grannen Göran Axelsson var inte allt för imponerad av resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *