1980 Uno Jönsson

Född 1973 och vann 1980

Rådom, utanför Torsby var uppväxten. Bor idag i Önnerud, Jobbar som maskinförare och jobbet är att gräva kablar. Hade en morfar som jobbade på trampbilsfabriken. Togs det fram nyheter där så försåg morfar mej med dessa så Jonnybilen var jag väl samtrimmad med.

Kort beskrivning om hur loppet genomfördes: Jag vann kvalheatet och var klar för finalen där jag tog starten och vann. Alla deltagare fick en glass och vinsten som segrare var en röd Jonnybil.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?:
Det betydde otroligt mycket. Första vinsten i ett race. Sedan när jag blev nog gammal började jag köra folkrace. Har kört ca 180 tävlingar, 80 av dem har varit finaler med några förstaplatser som resultat. Tävlade för Östmarks MFF.

Mest meriterande resultatet gjorde jag vid en större tävling i Munkfors. Annars har jag gjort framgångsrika tävlingar i Östmark, Reito, Likenäs, Lima, Mora, Vansbro med flera orter i Dalarna och Värmland. Jag har själv mekat med alla bilar genom åren och numera är det sonen Robin Jönsson som jag hjälper med att meka och hålla hans fordon i trim.

Det har lyckats bra för Robin. Han är fortfarande den mest segerrika juniorfolkraceförare 2012 och lär erövra titeln eftersom ett fåtal tävlingar återstår i Svenska bilsportförbundets tävlingsprogram. Av 26 genomförda tävlingar har Robin vunnit 20.!!