1987 Pär Lindén

Född 1981 och vann 1987.

Uppväxt i Västanvik. Bor nu i Göteborg och är där Civilingenjör i Kemi.

Pär beskriver trampbilsrallyt: Kommer ihåg att det var nervöst på startlinjen, men lyckan var total vid målgången! Det hela började redan ett år tidigare då jag var mycket ivrig och kunde inte tänka mig att vänta till det år jag fyllde 6 år. Jag ville tävla nu! Jag var till och med så ivrig att jag försökt få dispens och var nära att komma med som 5 åring redan, men heaten fyllde upp och jag fick lämna min plats för en sent tillkommen 6 åring som hade förtur. Men jag antar att redan här började uppladdningen för det stora loppet.

1987 hade vår familj besök att ett gäng tyskar som ville se Värmland, vilket resulterade i att vi fick dela familjen det var inte tal om att missa rallyt!). Men pappa ställde upp som coach och vi tog oss ner till Gamla torget. Pirrigt var det men när det var dags var det tävlingshornen som växte ut. Själva loppet finns på film.

Det var naturligtvis stor uppståndelse när pappa och jag kom hem med bildbevis på att jag var högst upp på pallen! Minns faktiskt inte vad vinsten var men jag kommer ihåg stoltheten och hur jag berättade för mormor & morfar, farmor & farfar och hela familjen samt ett gäng Tyskar som inte förstod vad detta spektakel var! Det finns ytterligare ett element i detta som gör att jag idag känner mycket för detta (och är mycket glad att det uppmärksammas). Min morfar är Bror Bäckström, den person som konstruerat Jonnybilen och alltså är skapare av trampbilen som vi känner den idag. Det värmer att tänka på det och jag kan tänka mig att det var ett speciellt ögonblick när jag kom hem med vinsten i högsta hugg och visade den för morfar! Kanske hade jag fått lite extra träning då jag naturligtvis tidigt blev utrustad med en Jonnybil, skopa och kärra.”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *