1991-1992 Thomas Larsson

Född 1985 och vann 1991 och 1992. Bodde då i Oleby och gör så även i dag. Arbetar som snickare i Norge. Thomas blev unik i detta sammanhang genom att vinna två år i rad.

1991 var han ännu inte 6 år fyllda. Hade ingen erfarenhet av att köra trampbil. Likaväl ville han delta. 1992 var han en erfaren tävlande. Dels var han titelförsvarare. Då han på sensommaren 1991 fyllde 6 år fick han av sin morbror som jobbade på ”trampbilsfabriken” en helt ny trampbil. Denna blev flitigt använd och vid rallyt midsommar 1992 fick han även då delta eftersom han ännu inte fyllt 7 år.

Från rallyt 1991 kommer Thomas ihåg att han låg tvåa inför sista kurvan, där tog han ”innern” och klämde sej förbi och vann. Vinsten bestod av en gummibåt. Denna blev omedelbart uppblåst, men i transporten hem pyste gummibåten och den blev aldrig riktigt sig lik.

Från rallyt 1992 berättar Thomas att han var en erfaren rallyförare bakom ratten. Han hade tränat mycket och han visste hur rallyt skulle köras. Den
erfarenheten gjorde honom till dubbel trampbilsrallyvinnare. Han vann överlägset och ytterligare en gummibåt blev hans. Den har han för övrig kvar än i
dag.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?: Ett roligt minne att tänka tillbaka på. Glädjen som familjen upplevde i samband med vinsterna firades med saft och jordgubbstårta. 2017 är sonen Wille 6 år och då lovar pappa Thomas att han skall vara i depån och entusiasmera sonen i trampbilsrallyt.

Att få bli dubbel ”ikon” i en kortlek upplever Thomas som stort och desamma känner han inför Trampbilsrallyts 50-årsjubileum.

Referat i NWT från trampbilsrallyt 1992 kan Du ta del av på www.trampbilsrallyt.se under rubriken Referat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *