2004 Jacob Hedegren

Född 1998 och vann 2004

Bor i Torsby och studerar på Frykenskolan i Åk.8.

Jacob besitter en god egenskap, den att vara till hands och fixa det mesta. Reparerar grejer som gått sönder, har två egna bilar och en moped som utsätts för div. reparationer och förbättringar. Detta till trots så är det Stjerneskolans bygglinje som hägrar då det gäller gymnasiestudierna så småningom.

Mammas morfar arbetade på FABE som gjorde trampbilarna. Han försåg alla sina äldsta barnbarn med varsin Jonnybil. Mamma Marias bil har Jacob och hans bror använt mycket så det var en erfaren förare som kom till rallyt. Redan då Maria anmälde Jacob till rallyt såg han att vinnaren skulle få en raceroverall. ”Den ska jag ha.” bestämde Jakob och så blev det. ”Jag ledde från början till slut. Då jag passerade mållinjen var de andra kvar i rondellen. Publiken hejade på mig och då blev jag än ivrigare”.

Vinsten bestod av rallyoverallen, biljetter till fordonsmuseet, T-shirts, ryggsäck och en leksaksbil. ”Att få alla grejer och glädjen”. Beskriver Jacob som det bestående minnet. Han berättar också att hela stora släkten var på plats och segerfesten firades med jordgubbstårta.

Det händer att han på senare år besöker trampbilsrallyt. Tycker det skall bli kul med jubileet och tycker att få vara med i kortleken som mycket häftigt. De tidigare vinnarna Uno Jönsson och Timo Karlsson är släktingar som vunnit rallyt och nu planerar Jacob för kusinen Anton som är född 2009 skall få träna med hans trampbil för att var väl förberedd inför rallyt 2015.

Just nu deltar Jacob i Folkracekonfirmationen och då denna avslutas Pingsten 2013 skall han och hans konfirmationskompisar ha erövrat Folkracelicensen. De två bilar som Jacob äger är en Volvo 360 (isbil) och en PV-60. Sedan år tillbaka är Jacob medlem i Svenska PV-klubben. Kanske att vi får se Jacob och hans PV bli presenterade vid trampbilsrallyt 2016 då Jacob fyllt 18 år legalt få köra sin PV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *