2008 Stina Spets

Född 2002 och vann 2008. Bor i Torsby. Studerar. Går i åk 4 på Holmesskolan.

Liksom brorsan Oskar som vann 2005 har Stina ambitionen att bli fotbollsproffs. Såväl pappa som morfar var i ”Värmlandselit” då de var som bäst. Idrottsintresset är stort och det är inte bara fotboll. Ridning, friidrott och handboll är populära idrotter för Stina.

Skulle inte planerna på fotbollsproffs slå in så har denna ”teaterapa” anlag för skådespeleri. Skådespelare kanske hon blir.

Pappa Jonas fixade möjlighet för Stina att träna trampbilskörning via en kompis gamla och slitna trampbil. Det var viktigt att veta trampornas funktion. Detta lärde sig Stina snabbt att vid start skall tramporna vara rätt placerade för att få en så bra start som möjligt..

Stina var etta från början till slut både i kvalheatet och i finalen. Vann finalen med cirka 20 meter UTKLASSNING !!!! Vinsten bestod av en overall, biljetter till fordonsmuseet, prydnadsbil, guldmedalj.

Vad betydde vinsten i TRAMPBILSRALLYT för Dej?:_

”Ett bevis på att jag var lika bra som min storebror som vann 2005. Tjejer kör lika bra som pojkar.” uttrycker Stina i samband med intervjun då hon också påtalar att även klasskompisen Alva Bergkvist var med i finalen.

På plats på Torget fanns såväl mor och far, mor- och farföräldrar för att följa Stinas framfart på Kyrkogatan där Rallyt numera genomförs. Stina hade ju redan 2005 sagt att hon skulle vinna då det blev hennes tur. Hennes ambition besannades och blev den tredje damen att vinna detta anrika rally.

Stina har även deltagit i två lådbilsrallyn. En seger och en andraplacering är resultaten därifrån.

Snacka om RALLYDROTTNING.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *