2013 Harry Jansson

Född 2007 och vann 2013.

Harry bor i Bollebygd med föräldrarna Ann-Karin från Rådom och pappa Filip från Torsby.

Är ofta hemma i Torsby och hälsar på mor och farföräldrarna. Och speciellt denna vår då pappa Filip idogt jobbar med sommarstugan i Bada.

Farmor och farfar hade lånat in en trampbil av äldre modell men ändå funktionsduglig och den hade Harry lärt sig grunderna till Jonnybilens framfart.

Filip vann kvalheatet med marginal och var så klar för final. Starten i finalen tog blivande tvåan Arvid Karlstam, Torsby och han ledde in i rondellen. Vid utgången från rondellen hade Harry gått om och ledde nu med några meter. Arvid fick se upp för blivande trean Marcus Djurberg från Stockholm som kom hotande nära honom. Grabbarna höll sina ställningar in över mållinjen och Harry vann finalen.

Det var stort att få stå högst upp på pallen och motta alla priser; medalj, entré för hela familjen till Fordonsmuseet, mini bil från Helmia och så allt annat fint som alla deltagare i rallyt fick. Hjälm och keps från Petter Solberg, t-shirts, Ahlgrens bilpåse och glassbiljett.

Som grädde på moset fick Harry t-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt 2013” och så Petters Solbergs tävlingsoverall. Han hade önskemål att få sova i overallen midsommarnatten men denna önskan avböjdes. Av vem förtäljer inte historien,

Midsommardagen var det så 50-årsfirandet för Trampbilsrallyt på Torget i Torsby och där fick Harry tillfälle att berätta hur han upplevde rallyt och priserna.

Harry har nu funderingar om han inte skulle starta upp med den så för många torsby-ungdomars nya popsport crosscart. Vem vet kanske Harry kan beskådas framöver på crosscarttävlingar i Höljes, Östmark med flera platser som hörsammat denna sports arenakrav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *