2015 Sigge Jansson

Sigge Jansson 2015Född 2009 och vann 2015.

Sigge bor i Bollebygd med föräldrarna Jennie från Rådom och pappa Filip från Torsby. Är ofta hemma i Torsby och hälsar på mor och farföräldrarna. Familjen har numera sommarstugan i Bada. Brodern Harry vann 2013 vilket hela tiden sporrat Sigge att upprepa broderns bravader. Alla i Sigges närhet försökte övertyga honom att det är inte så enkelt att vinna. Det är fantastiskt att bara vara med och skulle han gå till final så är bara det fantastiskt. – å så går gôssen å vinner som farmor stolt uttrycker det. Hela familjen överraskades och var de första att gratulera 2015 års trampbilsrallyvinnare.

Sigge vann sitt kvalheat före Marcus Nilsson, Vitsand och Marcus Edvardsson Sörmarksäter.

Finalen bestod av 1 flicka och 5 pojkar, samtliga utom Sigge Torsbybor. Sigge vann efter att ha lett hela tiden. Lite kritiskt upplevde han situationen efter rondellen då han kom in bland gatustensbeläggningen. Han såg då skymten av den blivande tvåan Kevin Bodén varför han satte full speed på Jonnybilens speciella trampor och kom segrande över mållinjen.

Dagens prispall var en stol, men dög gott denna stora dag där Sigge fick motta alla priser: medalj, entré för hela familjen till Fordonsmuseet, minibil från Helmia och så allt annat fint som alla finaldeltagare i rallyt fick.
Keps från Petter Solberg, t-shirt, Ahlgrens bilpåse och glassbiljett fick samtliga 36 deltagare. Störst av allt värdesatte han – t-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt 2015” och så Petters Solbergs tävlingsoverall.

Sigges intresse förutom det nyvunna intresset för rally är att leka med sin bilbana hemma i bostaden. Även den kör Sigge sina bilar med full fart. Han är en hängiven naturvän efter att de senaste åren tillbringats på dagiset Naturskolan i Bollebygd. Att vistas ute med vandringar upp mot en mil med packning, sova i tält ja att vara ute i naturen är vardagsmat för honom.

Till hösten börjar han i ”nollan”.

Sigge lovar på stående fot att nästa midsommar möter han upp och berättar om året på tronen i samband med trampbilsrallyt 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *