Trampbilsrallyt 2015

Sigge Jansson 2015

1:a Sigge Jansson, foto Privat.

Farhågorna för dåligt väder inför midsommaraktiviteterna var som bortblåsta och publik och tävlande stortrivdes.

Trampbilsrallyt 2015 inleddes med en intervju med fjolårsvinnaren Mimmie Wikström, Torsby. Hon berättade om året på tronen, hur kamrater och anhöriga upplevt hennes framgång i trampbilsrallyt 2014. Mimmi uppträdde i Vinnaroverallen som hon erhöll i egenskap av vinnare 2014 och stolt mottog hon MBNs vinnarbil för sin prestation i fjolårets rally. En miss i informationen om tävlingsbanan gjorde att heat ett fick avbrytas men efter en stunds vila så var det avgjort och vinnare där blev Alexander Myrle, Torsby.

Heat två vanns av Trulsa Lech, Torsby, heat tre av Sigge Jansson, Bollebygd, heat fyra av Emil Lövhaugen, Torsby, heat fem av Casper Olsson, Torsby och heat sex av Kevin Bodén, Torsby. Alltså till final en enda flicka i kamp med 5 pojkar.

Tidigare år hade flera orter varit representerade men i år fem från Torsby och en från Bollebygd. Den som kan sin trampbilshistoria kommer ihåg att vinnaren 2013 hette Harry Jansson från Bollebygd. Nu var brodern Sigge med i final. Liksom brodern Harry gav Sigge järnet och avgick som segrare i årets
trampbilsrally. Detta det 53e i ordningen och den 51a vinnaren. Hur det kan vara så beror på att på -80-talet var det ej så noga med åldersgrupper varför två killar lyckades med bedriften att vinna två år i rad!

Finalisterna erhöll varsin leksaksbil från Helmia, entré för familjen till Torsby Fordonsmuseum och SK Bores minnesmedalj från 2015. Därutöver fick årets vinnare Sigge Jansson t-shirten ”Jag vann trampbilsrallyt 2015” och Petters Solbergs tävlingsoverall.

Fordonsmuseets ordförande Josef Kjellgren visade upp en Ford V8 årsmodell 1932 som han under ett par års tid renoverat och nu i skick som ny visades upp för den vanligt stora publiken som möter upp till Trampbilsrallyt.

Resultat från finalheatet: 1a Sigge Jansson, 2a Kevin Bodén, 3a Alexander Myrle, 4a Casper Olsson, 5a Trusla Lech, och 6a Emil Lövhaugen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *